Skip to main content

Chantal

Oprichtster en trainer/coach PFT

Voor mij was sport altijd al een onderdeel van mijn leven. Ik heb jaren op hoog niveau aan judo gedaan. Na mijn topsportcarrière ben ik les gaan geven in de sportschool die ik samen met mijn man Rob run. Daarnaast ben ik ook fulltime moeder van 2 zonen.

Ondanks het vele lesgeven en zelf sporten werd ik in de loop van de jaren steeds wat zwaarder. Dik was ik niet, maar ik had niet meer het lichaam en gewicht van 68 kg van tijdens mijn wedstrijdperiode. Toen de weegschaal 74 kg aangaf vond ik het echt tijd om er iets aan te doen. Het lukte mij om weer terug te komen op mijn oude gewicht van 68 kg maar ik was nog niet tevreden. Het gewicht was goed maar het vetpercentage en de spierdefinitie niet, althans niet zoals ik wilde. Ik wilde het nu nog beter aanpakken en ben mij eerst goed gaan voorbereiden en inlezen op het gebied van training en voeding. Door mijn studie fysiotherapie had ik al de nodige kennis van trainings- en bewegingsleer. Ik begon weer met krachttraining. Dit was voor mij bekend terrein vanuit mijn judotijd, alleen trainde ik nu met een ander doel. Maar alleen trainen was niet voldoende, ik moest ook wat aan mijn voeding gaan doen. Na een half jaar had ik mijn doel bereikt. Ik woog nog steeds 68 kg maar ik was veel centimeters kwijt op mijn heupen en taille en mijn buikspieren waren zowaar weer zichtbaar. De weg er naartoe ging met vallen en opstaan, maar na elke val leerde ik en stond ik steeds sneller op. En uiteindelijk leverde de trainingen, de goede voeding, doorzettingsvermogen en geduld het gewenste resultaat.

Ik wilde meer doen met mijn ervaringen en dit doorgeven in de sportschool. We hadden al programma’s om af te vallen en die werken prima, maar die hebben een ander doel en zijn te kort om door te voeren in het leefpatroon. Ik wilde een combinatie aanbieden van trainingen en voeding waarbij ik de deelnemers persoonlijk begeleid en in de gaten houd maar die ze ook zelfstandig kunnen uitvoeren. Dit is uiteindelijk Persoonlijk Fitness Traject geworden.

Chantal

Oprichtster en trainer/coach PFT Voor mij was sport altijd al een onderdeel van mijn leven. Ik heb jaren op hoog niveau aan judo gedaan. Na mijn topsportcarrière ben ik les gaan geven in de sportschool die ik samen met mijn man Rob run. Daarnaast ben ik ook fulltime moeder van 2 zonen. Ondanks het vele lesgeven […]