• Welke les past bij jou?

Mahorokan Sports Club

Groepslessen

Groepslessen worden bij Mahorokan Sports Club in twee verschillende zalen gegeven. Door het grote aanbod en verscheidenheid aan lessen is er voor ieder wat wils. Behoefte aan een rustige spierverstevigende training onder de kalme klanken van rustgevende muziek? BodyBalance is dan de aangewezen les. Zin in een workout gericht op uithoudingsvermogen en calorieverbruik op opzwepende beats? RPM (spinning), Sprint (30 min) BodyShape, BodyCombat en Grit (30 min) zijn dan zeker een sportieve uitdaging. Of misschien toch meer kracht en coretraining? BodyPump, LES MILLS CORE (30 min) en Powerwave (30 min) zijn dan goede workouts en geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

De verscheidenheid aan groepslessen is groot en voor een korte omschrijving verwijzen we naar groepslessen en in de menu balk naar de betreffende groepsles.

Voor het actuele groepslesrooster verwijzen we naar roosters.

Geen ervaring met de groepslessen? Nieuwe klanten worden door de instructeur/instructrice voor de les opgevangen. Er wordt dan een korte uitleg van de les gegeven en eventueel uitleg van het materiaal. Na de les zal de instructeur/instructrice tijd nemen voor vragen en een individueel advies.

PGT Circuit

Personal Group Training (PGT) is een groepsles van maximaal 16 personen in de fitness. De circuittraining wordt gegeven op de functionele vloer met gebruik van diverse materialen. De training is zo opgebouwd dat zowel beginners als gevorderden op hun eigen niveau kunnen deelnemen.

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

VIRTUAL SPINNING

Naast de “live” lessen spinning (lessen met instructeur) geven we ook Virtual Spinning. Spinning lessen op een groot scherm waarbij de instructeur op het scherm je meeneemt door de les.

Virtual Spinning brengt je met gefilmde routes naar bestemmingen over de hele wereld. Door deze realistische videobeelden is het alsof je de route daadwerkelijk aan het fietsen bent. De muziek die wordt gebruikt tijdens de ClubVirtual spinning-lessen is zo samengesteld dat deze naadloos aansluit op de inhoud van de les. De sporters worden door de muziek gestimuleerd om de oefeningen goed en volledig uit te voeren. De perfecte motivatie dus! Tijdens de les worden de instructies van de instructeur ondersteund door grafische iconen in het scherm. Zo kan een sporter op elk moment in de les het aanbevolen hartslagpercentage, de resterende tijd en het power level aflezen.
ClubVirtual Spinning is zó samengesteld dat de lessen door iedereen gevolgd kunnen worden: jong en oud, beginner en gevorderd. ClubVirtual Cycling biedt veel variatie. Wat dacht je van lessen die de vetverbranding stimuleren of de spieren verstevigen? Meerdere levels en zelfs XL lessen. Het scherm staat gedurende de openingstijden van de Club aan en elke les start op de hele uren. Alleen als er “live” lessen zijn staat het scherm uit.

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

RPM

Wat is RPM?

RPM is een effectief fietsprogramma voor iedereen die wil afslanken, conditie wil verbeteren of een betere fietsprestatie wil neerzetten. Er is maar een manier om echt af te slanken en dat is door veel calorieen te verbruiken. Uit een vergelijkend onderzoek tussen RPM, steps, aerobics en trainen met gewichten bleek RPM het hoogste calorieverbruik per tijdseenheid te hebben. Deze zeer hoge verbranding maakt een einde aan vet op buik, billen en benen. Het ultieme BBB programma dus!

Voor wie is RPM?

Het mooie van RPM is dat het echt voor iedereen geschikt is. Vrouw of man, jong en oud, beginner of gevorderde. Iedereen kan immers fietsen en de weerstand van de indoor cycle kan door de deelnemer zelf continu op eigen niveau worden afgesteld. Bovendien zijn indoor cycles volledig af te stellen op jouw lichaam, zodat je altijd comfortabel kunt fietsen. Voor mensen die vaak trainen en allerlei groepslessen volgen, is RPM een leuke en effectieve crosstraining variatie.

De kracht van RPM

Het vetverbrandingspercentage bij RPM is heel erg hoog.De kracht van RPM ligt in de eenvoud en het bereiken van je persoonlijke doelen. Bovendien staat RPM voor een stuk kwaliteit. RPM kent een vaste opbouw waarbij elke drie maanden de muziek en de choreografie wisselen. Je weet dus precies wat je te wachten staat!

 • Verbetering van het uithoudingsvermogen
 • Vermindering van het vetpercentage
 • Verbetering van het spieruithoudingsvermogen
 • Vermindering van het lichaamsgewicht

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

Sprint

Wat is Sprint?

Een high intensity interval training (HIIT) van 30 minuten op onze indoor bikes. Niet te vergelijken met spinning/RPM. Het ligt in de lijn van de GRIT maar dan een work-out met gebruik van de indoor bikes. Een intensieve training met snel resultaat. Kom meedoen en ervaar deze wederom leuke groepsles van Les Mills!

Voor wie is sprint?

Je hoeft geen ervaren wielrenner te zijn om met SPRINT te starten, maar een basisconditie is wel handig. Probeer de eerste paar lessen een gevoel te krijgen voor de workout en verhoog later de weerstand. Als je merkt dat je snelheid minder wordt, verlaag dan de weerstand of ga rechtop zitten en rust uit. We raden je aan om twee HIIT workouts per week te doen.

 • Opbouw van strakke spieren
 • Hogere vetverbranding
 • Snelle resultaten
 • Kort en intens – 30 minuten!
 • Je bouwt mentale kracht op

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

BodyPump

Wat is BodyPump?

Het BodyPump programma bestaat uit een revolutionaire 60 minuten durende fitnessworkout met behulp van een stang en gewichten waarin alle spiergroepen gebruikt worden. Iedereen kan op zijn of haar eigen niveau trainen. Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. BodyPump is een vernieuwend programma op het gebied van fitness. Wereldwijd wordt BodyPump nu al bij meer dan 5500 clubs gegeven. In Nederland en Vlaanderen kun je voor BodyPump terecht bij meer dan 200 clubs.

Voor wie is BodyPump?

BodyPump is voor iedereen geschikt. Het gewicht van de barbell (stang) kan immers van 1,8 tot meer dan 30 kg varieren. Het programma is bovendien geschikt voor zowel mannen als vrouwen. Uit ervaring weten we dat mannen niet zo gecharmeerd zijn van allerlei pasjes. Bovendien hebben mannen vaak een ander trainingsdoel dat niet met aerobics bereikt kan worden.

De kracht van BodyPump

De kracht van BodyPump ligt in de eenvoud van het verwezenlijken van persoonlijke doelen. Tijdens de training komen alle spiergroepen uitgebreid aan bod. De intensiteit van de training is voor iedereen zelf te bepalen door middel van de zwaarte van de gewichten op de barbell (stang). Er worden veel herhalingen gemaakt met relatief weinig gewicht. De training is gericht op spierversteviging, afslanken en behoud van spiermassa. De combinatie van een hoog energieverbruik en het verstevigen van de spieren, maakt het de ideale training om snel “in shape” te komen!

Over de hele wereld veroorzaakt BodyPump een ware trainingsgolf. In Nieuw-Zeeland wordt het al tien jaar met succes gegeven!

 • Verhoogde spierkracht
 • Verbetering van het spieruithoudingsvermogen
 • Meer spiervolume
 • Vermindering van het vetpercentage
 • Sterkere botten
 • Betere houding

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

BodyBalance

Wat is BodyBalance?

BodyBalance is een Body & Mind groepsfitness les. Deze les maakt gebruik van het traditionele Yoga en Tai Chi. Onderdelen van BodyBalance zijn gecontroleerd ademhalen, flexibiliteit, statische kracht, concentratie en meditatie.

Voor wie is BodyBalance?

BodyBalance is geschikt voor deelnemers van ieder niveau, leeftijd of geslacht. Er is geen voorkennis van Yoga of Tai Chi vereist. De oefeningen zijn altijd veilig en je hebt voldoende gelegenheid om alle bewegingen en posities aan te leren. In principe is deze workout ontwikkeld voor gezonde mensen zonder beperkingen. In praktijk blijkt echter dat BodyBalance in vele gevallen een positief effect heeft op mensen met rug- en andere lichamelijke klachten.

De kracht van BodyBalance

Deelnemers aan BodyBalance merken al na een paar lessen, door een toename in kracht van de rompspieren, dat zij beter in staat zijn om een correcte lichaamshouding aan te nemen. Daarnaast zorgt BodyBalance voor een perfecte ontspanning van de schouder- en nekspieren.

BodyBalance wordt uitsluitend gegeven door clubs die daarvoor een licentie hebben. Deze clubs beschikken over instructeurs die een speciale opleiding hebben gevolgd voor het geven van BodyBalance. Bovendien dienen BodyBalance instructeurs iedere drie maanden speciale workshops te volgen, waarmee zij hun certificaat geldig houden en zo up-to-date worden gehouden om je iedere keer opnieuw een onvergetelijke les te bezorgen.

 • Lenigheid en flexibiliteit
 • Verbeterde houding
 • Vermindering van stress

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

Sh’Bam

Wat is Sh’Bam?

Maak kennis met eenvoudige, maar geweldig leuke dansmoves. SH’BAM is de perfecte manier om in vorm te komen en je ‘inner star’ te laten stralen, zelfs als je al wat danservaring hebt. Je danst op populaire hits die hoog in de hitlijsten staan, klanken die te horen zijn in de meest trendy discotheken over de hele wereld, de beste classics die middels een remix in een nieuw jasje zijn gestoken en natuurlijk de meest swingende latin beats. Dit maakt SH’BAM tot een workout die ultrafun en gezellig is. Elke SH’BAM les is levendig, uniek en afwisselend – en, zoals bij alle andere Les Mills programma’s, wisselt de choreografie en de muziek elke drie maanden.

Is Sh’Bam iets voor mij?

Zeker weten! Er bestaat geen enkel ander dansprogramma dat eenvoudiger is dan SH’BAM. Je instructeur leert je de basis choreografie en coacht je door elk nieuw pasje – en je kunt er zoveel uitdaging en styling in brengen als je zelf wilt.

Voordelen van Sh’Bam
 • Je krijgt alle voordelen van interval-training
 • Je komt in de zogenaamde vetverbrandings-zone, zonder bezig te zijn met een ultra-zware workout
 • Je leert geweldige, nieuwe dans moves
 • Je verbetert je coördinatie
 • Je verbetert je conditie
 • Je hebt er lol in, voelt je er lekker bij en je vergeet helemaal dat je aan het trainen bent

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

Les Mills Core

Wat is LES MILLS CORE?

LES MILLS CORE is een revolutionaire, 30 minuten durende core workout, gebaseerd op Personal Training. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat LES MILLS CORE de ultieme manier is om je core strak en in vorm te krijgen. Met dynamische training voor je buik-, bil-, rugspieren en spierlussen die het boven- en onderlichaam met elkaar verbinden.

Voor wie is LES MILLS CORE?

Aangezien LES MILLS CORE een intense workout is die vastberadenheid van de deelnemer vergt, zal LES MILLS CORE zeker in de smaak vallen bij iedereen die zijn of haar buik-, rug- en bilspieren wil verstevigen, waaronder:

 • Huidige groepsfitness deelnemers die de kracht in hun core willen vergroten.
 • Sporters die een unieke trainingsessie willen als aanvulling op hun huidige cardio en/of kracht training workout.
 • Personal Training fans die de motivatievoordelen en resultaten zoeken die groepsfitness biedt.
 • Mannen die de groepsfitnesszaal enkel zien als een domein voor vrouwen.
De kracht van LES MILLS CORE

Slechts 30 minuten LES MILLS CORE is alles wat deelnemers nodig hebben om je core een uitdagende workout te geven, middels een mix van geïsoleerde oefeningen (zoals crunches of leg extensions) die de focus leggen op een specifieke spiergroep of op twee of meer spiergroepen tegelijk. Bij een deel van deze oefeningen wordt er een resistance tube gebruikt.

Deelnemers halen vele voordelen uit LES MILLS CORE, waaronder:

 • Een snelle en effectieve workout in slechts 30 minuten.
 • Mentale en fysieke uitdaging.
 • Strakkere en sterkere kernspieren (buik, billen en rug).
 • Verbetering van functionele kracht ter bevordering van balans, mobiliteit en preventie van blessures.
 • Het positieve effect van een sterke core op de lichamelijke gezondheid.
 • Het verleggen van fysieke grenzen en mogelijkheden.

LES MILLS CORE is conditioneel niet zwaar. De focus ligt meer op kracht en doorzettingsvermogen van de deelnemer. Een LES MILLS CORE les biedt oefeningen op verschillende niveaus aan.

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

GRIT Strength

Wat is GRIT?

GRIT is een High Intensity Interval Training. GRIT sluit hiermee aan op een wereldwijde trainingstrend van korte en zeer intensieve programma’s op fantastische muziek. De kern ingrediënten van GRIT zijn:

 • Cardio: Dit deel van de workout brengt deelnemers in de vetverbrandingszone.
 • Kracht & Power: In dit gedeelte worden alle grote spiergroepen aangepakt.
 • Atletische workout: Er wordt een step gebruikt om kracht en snelheid te vergroten.
 • Muziek: Een intense combinatie van nummers helpt je om je normale fitnessprestatie te overtreffen.
Voor wie is GRIT?

GRIT Series is ontwikkeld voor iedereen die hun fitnessniveau naar een hoger level willen tillen. Dit splinternieuwe Les Mills programma is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een extreme, ‘hardcore’ en tijdsefficiënte workout.

De kracht van GRIT

GRIT Series is een totaal nieuw fitness aanbod, met een duidelijke focus op team training. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat high intensity interval training de resultaten levert die de resultaten van conventionele training overtreffen:

 • GRIT zorgt dat je sneller fit wordt.
 • GRIT zorgt dat je harder werkt en het langer volhoudt.
 • GRIT daagt je uit om je fitnessgrenzen te verleggen.
 • GRIT heeft een specifieke structuur, waardoor je nooit een trainingsplateau bereikt.
 • GRIT zorgt dat je ook uren na de training nog calorieën verbrandt.
 • GRIT is de snelste manier om vet te verbranden, met behoud van spiermassa

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

PowerWave

Wat is PowerWave?

PowerWave is een 20 minuten programma met hoge intensiteit waarbij er gebruik wordt gemaakt van de PowerWave 2.0 (multifunctioneel trainingsmateriaal). Het is een meeslepend en gevarieerd small group programma waarbij er door de grote hoeveelheid aan oefeningen veel variaties mogelijk zijn. Het concept PowerWave zorgt er voor dat je elke training het gehele lichaam gebruikt en inspant.

Voor wie is PowerWave?

PowerWave is geschikt voor iedereen die een sportief doel voor ogen heeft. De trainingen kun je zo zwaar maken als jezelf wil zodat iedereen kan meekomen met de verschillende oefeningen.

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

BodyShape / BBB

Wat is BodyShape?

Bij BodyShape worden geen materialen gebruikt. BodyShape is een groepsles gericht op het uithoudingsvermogen, calorieverbruik en het verstevigen en versterken van de verschillende spiergroepen d.m.v. (grond) oefeningen. BodyShape verbetert je hart- en longfunctie en versterkt de spieren zodat je inspanningen makkelijker aankunt.

Voor wie is BodyShape?

Voor iedereen die van een sportieve uitdaging houdt is BodyShape de ultieme workout om je algehele conditie te verbeteren.

De kracht van BodyShape

Door de combinatie van enerzijds werken aan het uithoudingsvermogen en anderzijds het versterken van de verschillende spiergroepen, maakt BodyShape tot een zeer complete workout in 1 uur.

 • Verbetering van het uithoudingsvermogen
 • Vermindering van het vetpercentage
 • Verbetering van het spieruithoudingsvermogen
 • Vermindering van het lichaamsgewicht
 • Coordinatie
BBB = Buik, Billen en Benen

Deze groepsles lijkt op de BodyShape les. Het verschil is dat er in het gedeelte voor het verbeteren van het uithoudingsvermogen niet gesprongen wordt. BBB is dus ook een groepsles gericht op het uithoudingsvermogen, calorieverbruik en het verstevigen en versterken van de verschillende spiergroepen d.m.v. (grond) oefeningen.

Kijk voor de lestijden op het groepslesrooster.

KidsFit (Athletic Skills jeugd)

Wat is Athletic Skills?

Het is een methode waarmee sporters met behulp van een concentrische opbouw worden opgeleid tot veelzijdige bewegers en zich van daaruit ontwikkelen tot veelzijdige atleten die zich mogelijk gaan specialiseren binnen een sport. Het ASM streeft naar het optimaal ontwikkelen van motorische vaardigheden (atletisch vermogen) waarbij het aanpassingsvermogen centraal staat. Het kan een springplank zijn voor een langere sportcarrière met betere prestaties. Maar bovenal is het goed voor een gezonder leven met minder blessures, minder uitval en meer plezier voor elke beweger of sporter. Voor jong en oud, amateur of elite. Deze nieuwe trainingsmethode is bijvoorbeeld ook een belangrijk onderdeel bij de jeugdopleiding van Ajax en PSV.

Voor wie is Athletic Skills?

De jeugd, maar ook veel volwassenen en ouderen, zijn tegenwoordig minder motorisch vaardig en minder fit. Door mobiele telefoons, spelcomputers en digitale media bewegen we te weinig en zitten we meer binnen. Daarbij bewegen we niet alleen te weinig, maar vaak ook te eenzijdig. Dit heeft gevolgen voor o.a. onze gezondheid, fitheid en creativiteit, maar ook voor prestaties in de sport. Ook heeft dit een verstoorde motorische ontwikkeling tot gevolg wat weer bijdraagt aan een verhoogde kans op gezondheidsproblemen en blessures. Het Athletic Skills Model (ASM) is een andere manier van denken over bewegen en/of het onderwijs daarin.

De kracht van Athletic Skills

De Basic Movement Skills (grondvormen van bewegen), zijn voor iedereen herkenbaar:

 • Balanceren en vallen
 • Gaan, lopen en rennen
 • Stoeien, vechten en duelleren
 • Springen en landen
 • Rollen, duikelen en draaien
 • Gooien, vangen, slaan en mikken
 • Trappen, schieten en mikken
 • Zwaaien en slingeren
 • Klimmen en klauteren
 • Bewegen op en maken van muziek

Al deze vormen worden op een leuke speelse manier, met veel variatie en met uitdagende oefeningen aangeboden op maandag van 16.00-17.00 uur.

Wil je kennismaken met deze nieuwe jeugd trainingsvorm? En ben je 7-12 jaar? Vraag dan een gratis proefles aan.

Aanmelden

Wil jij deelnemen aan één van de PFT trajecten, groepslessen, fitness of judo? Meld je vandaag nog aan!

logo mahorokan sports club maassluis

© Mahorokan Sports Club. All rights reserved.
Webdesign de plantage grafische vormgeving