Skip to main content

Hard work and consistency

Op de televisie word je overspoeld met snelle en makkelijke oplossingen om af te vallen. Je hoeft er niets voor te doen en je lichaamsvet smelt als sneeuw voor de zon. In mum van tijd een aantal broekmaten kleiner en als klap op de vuurpijl nog een six-pack of strakke buik ook. Geweldig maar helaas… Er is geen wonderpil, thermische band of zalfje die je lichaamsvet doet verdwijnen en er is ook geen buikspierapparaat waarmee je een six-pack of strakke buik tevoorschijn tovert. Er bestaat gewoon geen snelle en makkelijke manier om je doel te bereiken zoals afvallen, spierdefinitie of spieropbouw/groei.

Ben je bereid er alles voor te doen?

Voor alles wat je wilt bereiken in je leven zal je een bepaalde prijs moeten betalen. Dat kan een letterlijke prijs zijn of een figuurlijke prijs in de zin van de uren die je moet studeren om je studie af te ronden, de uren die je moet werken om aangenomen te worden bij die baan die je zo graag wilt of de uren die je steekt in het opzetten van je eigen bedrijf. Zo is dat ook bij het behalen van jouw gewenste resultaat. Niks gaat of komt vanzelf.

Wanneer je jouw gewenste lichamelijke resultaat wilt behalen, zal je vaker “nee” dan “ja” zeggen wanneer er een biertje, pizza, een wijntje, hapje of taartje wordt aangeboden op een verjaardag. Je eten voorbereiden en plannen hoort erbij en je zal meer avonden kapot gaan in de sports club dan dat je hangend op de bank te vinden bent. Je zal er dingen voor moeten doen en dingen voor moeten laten.

In de mail “valkuilen” hebben we het al gehad over de terugval-momenten. De momenten dat je even geen zin hebt om naar de sportschool te gaan of je voeding voor te bereiden. Ook zullen er momenten zijn dat je denkt: waar doe ik dit eigenlijk voor? Dat is helemaal niet erg, dat hebben we allemaal. Daar tegenover staan echter ook de momenten dat je heel goed beseft dat wat je doet het allemaal waard is. De momenten dat je weer met zelfvertrouwen dat jurkje aan doet of in je zwembroek over het strand loopt, met je kinderen kan spelen zonder dat je buiten adem raakt, met anderen durft te praten zonder je te schamen voor jezelf, je in intieme situaties zelfverzekerd voelt en je zonder hijgen de trap op kan lopen.

Maar welke mensen maken uiteindelijk het verschil en behalen hun gewenste resultaat? Het zijn de mensen die een terugval niet zien als falen, maar als leermoment. Ze zien het als een proces en genieten van de ‘trial and error’, van het feit dat ze stap voor stap leren wat werkt voor hen. Ze zoeken geen excuses en beseffen zich dat er geen snelle en makkelijke oplossing is (pilletjes, poedertjes en zalfjes) en plaatselijk vet verbranden niet bestaat.

Zij zijn zich er van bewust dat ze er keihard voor moeten werken en er geen einde aan gekoppeld zit (ze zien het als een levensstijl). Ze zien het niet als moeten, maar maken de bewuste keuze dat ze het graag willen en beseffen zich bovendien dat ze zelf verantwoordelijk voor zijn voor hun eigen resultaat! Ze doen het niet omdat ze hun lichaam haten, maar omdat ze van hun lichaam houden.

En jullie zijn die groep mensen. Daarbij zijn wij een hulpmiddel die jou alle handvatten probeert te geven om te ontdekken wat voor jou de beste manier is om je gewenste resultaat te behalen en te behouden!

Betekent dit automatisch dat het makkelijk is? Nee, absoluut niet. Veranderingen zijn eng, nieuw en hebben tijd nodig. Neem die tijd, blijf geduldig en vergeet niet dat hard werken/trainen en consequent zijn je uiteindelijk brengen tot het resultaat wat je voor ogen hebt!